نتایج موفقیت آمیز درمان بیماری کم خونی داسی شکل با کمک ژن درمانی
محققین به تازگی اولین نتایج در درمان بیماری کم خونی داسی شکل یا سیکل سل آنمی با کمک مهندسی ژنتیک را گزارش دادند.
کارآزمایی بالینی درمان بیماری برونشیت با کمک سلول های بنیادی
تیمی از محققین دانشگاه Tongji در چین، پیشرفت جالب توجهی در تکنولوژی بازسازی ریه انسان داشته اند. آن ها برای اولین بار در یک مطالعه بالینی مقدماتی، ریه های آسیب دیده بیماران را با استفاده از پیوند سلول های بنیادی ریوی اتولوگ بازسازی کرده اند.
تلاش محققان برای افزایش راندمان وکتور های ویروسی مورد استفاده در ژن درمانی
بیماری پارکینسون، بیماری هانتینگتون، فیبروز کیستیک و بسیاری دیگر از بیماری های انسانی ارثی کشنده از طریق ژنتیکی قابل انتقال هستند. بسیاری از سرطان ها و بیماری های قلبی نیز می توانند ناشی از نقص های ژنتیکی باشند. ژن درمانی می تواند یک درمان امیدوار کننده برای این بیماری ها باشد.
بودجه 11.6 میلیون دلاری برای پژوهش بر روی ترمیم بافت قلبی با استفاده از سلول های بنیادی
اخیرا انستیتو ملی سلامت بودجه ای معادل 11.6 میلیون دلار را به محققین دانشگاه Temple اعطا کرده است تا رویکرد درمانی و مبتنی بر سلول های بنیادی را برای ترمیم و بازسازی قلب بیابند. این پروژه بیشتر سعی در استفاده از پتانسیل میکرو وزیکول های مشتق از سلول های بنیادی موسوم به اگزوزوم برای کمک به درمان مشکلات قلبی دارد.
جلسه جمع بندی نقشه های اتاق تمیز مرکز جامع سلول های بنیادی در دفتر فنی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه، جلسه ای با حضور معاون محترم فنی و نظارت برطرح¬های عمرانی دانشگاه، تنی چند از اعضای مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه و مهندس مشاور کمیته اتاق تمیز دانشگاه در مورخ 20/12/1396 برگزار گردید.
دومین سمپوزیوم بیماریهای اعصاب و سلولهای بنیادی در بیمارستان مرکز طبی کودکان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی بیمارستان مرکز طبی کودکان، در دومین سمپوزیوم بیماریهای اعصاب و سلولهای بنیادی که روز پنجشنبه 17 اسفندماه 1396 برگزار شد، پس از قرائت آیاتی چند از قرآن کریم و سرود جمهوری اسلامی ایران مراسم افتتاحیه با سخنرانی دکتر رضا شروین بدو، رئیس بیمارستان و دبیر علمی سمپوزیوم آغاز شد.
استفاده از فناوری CRISPR برای احیا نورون های سندروم X شکننده در مطالعات پیش بالینی
محققین انستیتو Whitehead برای اولین بار فعالیت این ژن سندرم X شکننده را با استفاده از سیستم CRISPR/Cas9 در نورون های تحت تاثیر قرار گرفته تغییر دارند. آن ها با استفاده از این تکنولوژی، تگ های متیل موجود روی ژن را برداشتند.
تولید سلول های آستروسیت با کمک تکنیک ips برای مطالعه بر روی درمان آلزایمر
تیمی از محققین سوئدی پروتکل جدیدی با پتانسیل تولید صنعتی سلول های کمکی مغزی موسوم آستروسیت ها منتشر کرده اند. این پروتکل می تواند به ایجاد درمان های جدید برای بیماری مانند آلزایمر کمک کند.
کارآزمایی بالینی استفاده از سلول های CAR-T علیه سلول های توموری کبدی
شرکت Sorrento Therapeutics و شرکت TNK Therapeutics که در زمینه سلول درمانی فعالیت می کنند اخیرا نتایج کارآزمایی بالینی استفاده از سلول های CAR-T مهندسی شده علیه مارکر CEA را اعلام کردند.
در جلسه مشترک با قائم مقام امور بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید شد: تسریع در تعاملات بین المللی و بهره مندی از ظرفیت نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور
به گزارش مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه، جلسه ای با حضور قائم مقام محترم امور بین الملل و رئیس مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت محترم تحقیقات و فناوری دانشگاه و دبیر شورای سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه در مورخ 13/12/1396 برگزار گردید.