سلولهای بنیادی و مقابله با کرونا؛ ایمنی در برابر ویروس بالا رفت
همهگیری ویروس کرونا تلاشها برای استفاده از فناوری در درمان را جدیتر کرد و حوزه سلولهای بنیادی نیز ظرفیتهایش را به کار بست.
بیماری کرونا که بیشتر بر ریه ها و دستگاه تنفسی تأثیر می گذارد، در سیستم ایمنی بدن اختلال ایجاد کرده و در مدت زمان نزدیک به دو سال است که سلامت جهان را به مخاطره انداخته اما با این حال، تاکنون هیچ درمان استانداردی برای درمان این بیماری یافت نشده است.
کمک به افزایش ایمنی در برابر ویروسها
اگرچه واکسنها به عنوان فرآوردههای نوظهور با هدف کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری به تولید میرسند، اما همچنان درمانی قطعی یا تضمینکننده جلوگیری از ابتلای به این بیماری نیستند.
از سوی دیگر، جلوگیری از عفونت حاد دستگاه تنفسی به دلیل ابتلا به ویروس کووید19 که خطرناک ترین مرحله منجر به افزایش مرگ و میر است، اهمیت پیدا می کند. بر همین اساس، پژوهشها و مطالعات فناورانه برای شناخت درمان قطعی یا کاهش اثرات این بیماری جریان دارد.
به گفته وی، پژوهشها نشان می دهد که سلولهای بنیادی مزانشیمی در کاهش التهاب سیستمیک و محافظت در برابر ویروس سارس-کووید موثرند، همانطور که توسط دادههای بالینی موجود مشخص شده است.
سلولهایی با توانایی چندگانه
سلول های بنیادی مزانشیمی می توانند بر چالش های بالینی که بیماران تنفسی آلوده دارند، به ویژه بر افرادی که به شدت بیمار هستند و به درمان های معمول پاسخ نمیدهند، غلبه کنند.
نظر دهید