آیا پاسخ های ایمنی در برابر عفونت های ویروسی در مردان و زنان یکسان است؟

آیا پاسخ های ایمنی در برابر عفونت های ویروسی در مردان و زنان یکسان است؟

پژوهشگران دریافته اند که تولید اینترفرون هایی با نقش حفاظتی بیشتر، بهتر فعال شدن سلول های T و افزایش حساسیت به واکنش خود ایمنی بدن تنها برخی از تفاوت هایی است که در پاسخ ایمنی در زنان و مردان مشاهده شده است.

در اوایل فوریه سال گذشته محققان مشاهده کردند که اگرچه مردان و زنان با نرخ مشابه به بیماری COVID-19 مبتلا می شوند و آمار در کشورهای جهان متفاوت است اما به طور کلی مردان مبتلا به این بیماری حدود 20 درصد بیشتر از زنان در بیمارستان بستری بوده و به نظر می رسد نرخ مرگ و  میر در مردان بیشتر از زنان می باشد.

دکتر Sabra Klein، محقق دانشگاه Johns Hopkins بیش از دو دهه است که در حال بررسی پاسخ های ایمنی بدن به عفونت های ویروسی می باشد. وی می گوید : با بررسی بیماری COVID-19 موضوع مهمی که در رابطه با بیماری های عفونی روشن می شود این است که ویروس ها و سایر عوامل بیماری زا به طور مساوی بر زنان و مردان تأثیر نمی گذارند.

در مطالعه پیرامون ویروس SARS و MERS که طی سال های 2003 و نیز 2013 شیوع پیدا کرده بود نیز به همین نتیجه گیری می رسیم. در رابطه با ویروس هپاتیت C نیز مشخص شده است که عفونت های ناشی از این ویروس در مردان جدی تر است.

از طرف دیگر بیماری هایی خود ایمنی مانند لوپوس، مولتیپل اسکلروزیس (MS) و آرتریت روماتوئید - که در بسیاری از موارد تصور می شود ناشی از بیش فعالی مسیرهای ایمنی ضد ویروسی باشد - در زنان شیوع بیشتری دارد.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص این مطالعه به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.the-scientist.com/features/sex-differences-in-immune-responses-to-viral-infection-68466

تهیه خبر: سارا میرعمادی

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *