گسترش مراکز علوم سلولهای بنیادی در کشور از افتخارات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دو سال اخیر است
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: گسترش علوم سلولهای بنیادی به تمام ایران از افتخارات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دو سال اخیر است بطوری که هم اکنون همه استانهای کشور در این حوزه کاملا فعال شده اند. وی تاسیس اولین مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در تبریز و افتتاح قریب الوقوع مرکزی مشابه در شیراز را از ارمغانهای این حمایت توسعه محور توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برشمرد.
امیرعلی حمیدیه در افتتاحیه دومین همایش سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در مشهد با بیان اینکه گسترش حوزه علوم سلولهای بنیادی به خصوص ظرف 2 سال اخیر در ایجاد اشتغال و فرصتهای جدید شغلی نقش مهمی داشته است، تاکید کرد: جهت نیل به این هدف، ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی بر آموزش و پژوهش، توسعه منابع انسانی، تجاری سازی و گسترش شرکتهای دانش بنیان و در نهایت توسعه و قاعده مندسازی ارائه خدمات بالینی تمرکز و تلاش مضاعف داشته است.
وی افزود: هماکنون زیرساختهای لازم برای گسترش تولید و ثبت محصولات و ارائه آنها به بازار نیز تهیه شده است، و بعلاوه، نخستین ضوابط ثبت فرآوردههای بافت، سلول و ژندرمانی از سوی هیأت محترم دولت ابلاغ شده که نقش مهمی در فعالتر کردن شرکتهای دانش بنیان و مراکز ارائه خدمات بالینی دارد.
دکتر حمیدیه با ارائه آماری در مورد وضعیت ایران در این حوزه از علوم، بیان کرد: ایران با صعودی قابل توجه در سال ۱۳۹۵ به جایگاه پانزدهمین تولیدکننده برتر دانش در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در دنیا دست یافته و در منطقه در جایگاه دوم و در میان کشورهای اسلامی رتبه نخست را دارد. وی ادامه داد: تعداد پیوند سلولهای بنیادی خونساز تا چهار سال پیش، حداکثر 400 مورد در سال بود، اما هم اکنون به بیش از هزار مورد در سال افزایش یافته است.
وی همچنین گفت: شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه سلولی نیز تا حدود 3 سال پیش، یک یا 2 مورد بود اما هم اینک تعداد این شرکتها به بیش از 60 مورد رسیده که 350 محصول تولیدی خود را ثبت کردهاند و یا در حال ثبت دارند.
پایان خبر / ادمین
ارسال به دوستان