فعالیت سلول های پیش ساز عصبی در افراد مسن به مانند جوانان
محققان دانشگاه کلمبیا برای اولین بار نشان داده اند که مردان و زنان سالم مسن نیز می توانند به همان اندازه افراد جوان، سلول های مغزی جدید ایجاد کنند. بحث بر سر این که آیا انسان های بالغ نورون های جدیدی را ایجاد می کنند یا خیر، برخی از پژوهش ها در گذشته نشان داده اند که مغز بالغین سخت گیر بوده و نورون های جدیدی را شکل نمی دهند. اما...
محققان دانشگاه کلمبیا برای اولین بار نشان داده اند که مردان و زنان سالم مسن نیز می توانند به همان اندازه افراد جوان، سلول های مغزی جدید ایجاد کنند. بحث بر سر این که آیا انسان های بالغ نورون های جدیدی را ایجاد می کنند یا خیر، برخی از پژوهش ها در گذشته نشان داده اند که مغز بالغین سخت گیر بوده و نورون های جدیدی را شکل نمی دهند. اما Maura Boldrini و همکارانش در دانشگاه کلمبیا براین باورند که یافته های آن ها نشان داده است که افراد مسن نیز مانند افراد جوان، توانایی مشابهی در ایجاد نورون های جدید هیپوکامپی از سلول های پیش ساز دارا هستند. هم چنین آن ها نشان داده اند که حجم هیپوکامپ(ساختار مسئول احساس و شناخت) در افراد پیر و جوان مشابه است. با این وجود، افراد پیر رگزایی کمتری داشته و توانایی نورون های جدید در آن ها برای ایجاد ارتباط کمتر است.
این محققان هیپوکامپ 28 فرد سالم 14 تا 79 ساله را بلافاصله بعد از مرگ شان خارج کردند. این اولین بار بود که محققین نورون های جدیدا شکل گرفته و وضعیت عروق خونی را بلافاصله بعد از مرگ درون هیپوکامپ بررسی کردند و دریافتند که حتی در پیرترین مغزها نیز سلول های عصبی جدیدی شکل می گیرند به نحوی که تعداد زیادی پیش سازهای عصبی حد واسط و نورون های نابالغ در این مغزها وجود داشت. اما همان طور که در بالا گفته شد در این مغزها، عروق خونی جدید کمتری درون ساختارهای مغزی وجود داشت و منبع کوچکتری از سلول های پیش ساز نیز در آن ها وجود داشت.
به عقیده Maura Boldrini، کاهش عملکرد شناختی و احساسی در افراد پیر می تواند به دلیل کاهش منبع سلول های بنیادی عصبی، کاهش رگزایی و کاهش ارتباطات سلول به سلول درون هیپوکامپ باشد.
لینک: Nature
پایان مطلب / ادمین
ارسال به دوستان