سومین جلسه شورای اجرای مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه با حضور معاون محترم تحقیقات و فناوری دانشگاه برگزار گردید.
در جلسه شورای اجرایی مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه عنوان شد: لزوم اجرایی شدن پروژه مرکز جامع در دانشگاه و ضرورت تعیین بودجه ویژه برای پژوهش ها و کارآزمایی های مربوط به حوزه علوم سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی
در جلسه شورای اجرایی مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه عنوان شد: لزوم اجرایی شدن پروژه مرکز جامع در دانشگاه و ضرورت تعیین بودجه ویژه برای پژوهشها و کارآزماییهای مربوط به حوزه علوم سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی
نشست شورای اجرایی مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با حضور معاون محترم تحقیقات و فناوری دانشگاه، دبیرمحترم شورای سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه و جمعی از اساتید و پژوهشگران علاقه مند در این حوزه در محل آن مرکز، در تاریخ سه شنبه 24/12/95 برگزار گردید.
در ابتدای این جلسه دکتر حمیدیه ضمن تقدیر و تشکر از حضور تمام اساتید و علاقه مندان این حوزه از آقای دکتر یونسیان معاون محترم تحقیقات و فناوری دانشگاه بابت تمام حمایت ها و پشتیبانی های انجام گرفته توسط آن معاونت تقدیر و تشکر نمودند. ایشان همچنین با تاکید بر ضرورت بهره برداری هر چه سریعتر و بهتر از این مرکز از اعضای محترم حاضر در جلسه درخواست کردند گزارشات و نتایج فعالیت های یک سال گذشته خود را ارائه نمایند.
در ادامه دکتر شعاع حسنی با اشاره بر فعالیتهای انجام گرفته در مرکز به ارایه گزارشی در این زمینه پرداخت. وی با اشاره بر اینکه این مراکز در سه قطب پزشکی کشور یعنی تهران، تبریز و شیراز طراحی شده اند از تلاش بسیار خوب دو دانشگاه دیگر تقدیر نمود و افزودند: تبریز با همت تمام اعضای دانشگاه به سطح قابل قبولی از پیشرفت در این زمینه دست یافته و شیراز نیز تا چندماه دیگر به مرحله بهرهبرداری خواهد رسید. وی با تاکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران هم از نظر پرسنل و هم از نظر رتبه علمی برترین دانشگاه پزشکی کشور است گفت: یقینا ما قادر خواهیم بود با تلاش و استمرار بیش از پیش پروژههایی را در این مرکز راه اندازی کنیم که نه تنها در کشور که حتی در منطقه نیز یکتا باشند و مطمئنا این پروژه ها سبب خواهد شد ارزهایی که به هر دلیل در این حوزه از کشور خارج میشود به خود ما بازگردد.
سپس دکتر منزوی به ارائه ای در زمینه فناوری ارگانوئیدها پرداخت و گفت: برخلاف تمام ادعاهایی که اخیرا مطرح شده این تکنولوژی بسیار جدید بوده و حتی در خود اروپا نیز در پی راه اندازی مراکزی مختص آن هستند. وی همچنین افزود: با راه اندازی این فناوری در دانشگاه علوم پزشکی تهران، ما جزو چند کشور نخست دارنده این فناوری خواهیم بود.
در ادامه دکتر مرتضوی به ارائه گزارشی از ساختار و نحوه کار در آزمایشگاههای پروفسور خادم حسینی پرداخت و گفت: در پژوهشکده ای که بنده در آن افتخار همکاری با دکتر خادم حسینی را داشتم پروژه هایی که انجام میگرفت متعدد و در زمینه های مختلفی بودند که هر یک جای بحث و ارائه دارد. وی سپس با اشاره به بخشی از پروژه های انجام گرفته در آن مرکز تاکید کرد که تمام این پروژه ها امروزه یکی از نیازهای اساسی کشور عزیزمان ایران میباشد و یقینا با همت تک تک اعضای محترم دانشگاه قادر خواهیم بود با دست یابی به فناوری تولید محصولات High-Tech کشور را از بند نیاز به این محصولات برهانیم.
دکتر امیرخانی نیز در پیرو صحبتهای قبلی گفت: با این اوصاف مطمئنا باید نگران این باشیم که خدای ناکرده از پیشرفت علم عقب نمانیم و قادر باشیم خود را به بازارهای علمی دنیا القا کنیم. وی همچنین افزود: گرچه برداشتن قدم های آرام و شمرده یکی از اصول به دست آوردن بازار میباشد لکن باید به این مورد نیز توجه ویژه داشته باشیم که پیشرفتهای دنیای امروزی در عرصه های علم و تکنولوژی به کندی گذشته نیست؛ چرا که با پیشرفت وسایل ارتباط جمعی کافی است ایده ای در سطح جهانی مطرح گردد و مدتی بعد به میوه بنشیند.
دکتر حمیدیه نیز با اشاره بر اینکه هدف ما از تاسیس چنین مراکزی صرفا جذب اساتید ایرانی خارج از کشور نبوده گفت: همیشه برای این پروژه جایگزین های داخلی را نیز مد نظر داشته ایم تا بتوانیم به اهداف و آرمانهای خود دست بیابیم.
سپس مهندس مکری مدیر طرحهای عمرانی دانشگاه با اشاره به مطالعه نقشه های ارائه شده برای اتاق های تمیز مجموعه گفت: از نظر ما اجرای این پروژه در طبقه هشتم ساختمانی که در آن هستیم مشکل فنی ندارد و از این به بعد باید به وجه علمی پروژه و نحوه اجرای آن که توسط اساتید ذی نفع مطرح خواهد گردید تمرکز کنیم. وی همچنین افزود : البته در صورتی که اساتید بپذیرند ما طبقه همکف را همچنان برای این کار مناسب می دانیم.
دکتر یونسیان در ادامه گفت: گرچه طبقه همکف برای این کار مناسب می باشد ولی به دلیل کمبود فضا دیگر قادر نیستیم این پروژه را در آنجا اجرا کنیم. وی همچنین از دکتر آقایان و دکتر ارجمند درخواست کرد ضمن همکاری نزدیک با تیم مجری این پروژه نظرات و سوالات خود را مطرح نمایند تا بتوانیم این پروژه را به مرحله عملیاتی برسانیم.
در ادامه اعضای حاضر در جلسه ضمن مطرح نمودن ضرورت وجودی مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی همگی بر این نکته تاکید داشتند که راه اندازی چنین مراکزی در وهله اول برای بیماران صعب العلاج مفید واقع خواهد شد، بیمارانی که از هرگونه درمانی قطع امید کرده اند و دیگر به درمان نمیاندیشند.
ارسال به دوستان