دبیر شورای سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه: دومین جشنواره ملی و کنگره بین المللی سلول های بنیادی قدمی بزرگ در تبدیل این علم به خدمات بالینی است.

دبیر شورای سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه: دومین جشنواره ملی و کنگره بین المللی سلول های بنیادی قدمی بزرگ در تبدیل این علم به خدمات بالینی است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دبیر شورای سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران، برگزاری دومین جشنواره ملی و کنگره بین‌المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی را قدمی در راه تبدیل این علم به خدمات بالینی دانست.

به گزارش دبیرخانه شورای سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه، امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در طی سخنرانی در این رویداد گفت: نخستین دانشگاه علوم پزشکی در ایران تاسیس شد و من افتخار می‌کنم که در ادامه راه اندیشمندانی چون زکریای رازی و ابن سینا قدم برمیدارم.


وی با ابراز خرسندی از اینکه در کشوری زندگی می‌کنیم که رهبرمان دستاوردهای علمی دانشمندان ایرانی در حوزه سلول بنیادی را افتخار ملت می‌دانند گفت: همچنین رییس جمهور ایران این عرصه را مورد تشویق قرار می‌دهد. دانشمندان حوزه سلول‌های بنیادی کشور را به تولید دانش بنیان محصولات سلولی ترغیب می کند. به نحوی که این محصولات به برند قابل اعتماد جهانی تبدیل شوند.

حمیدیه دومین دوره از جشنواره ملی و کنگره بین المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی را در ادامه دورهٔ نخست و در راستای به اشتراک گذاشتن تجارب علمی میان دانشمندان مختلف دانست و افزود: بر اساس این چشم انداز پیش بینی می‌شود که بتوانیم علوم سلول‌های بنیادی را به خدمات بالینی ترجمه کنیم.

وی ادامه داد: سال گذشته این جشنواره بیش از هزار شرکت کننده داشت و امسال تمرکز فعالیت‌ها بر همکاری‌های بین المللی گذاشته شده است. به این معنا که بتوان علوم پایه را به خدمات بالینی قابل استفاده برای بیماران تبدیل کنیم.

رشد سلول های بنیادی با همکاری دوجانبه سرعت می‌گیرد

دکتر حمیدیه در ادامه گفت:  هدف ما برای ارزش‌افزایی این حوزه و همچنین کمک به نجات بیماران با استفاده از این فناوری است و علت گرد هم آمدن دانشمندان و پزشکان از سراسر کشور توجه به زمینه های مشترک موجود در این حوزه است.  

وی با تأکید بر این‌که می‌بایست نگاه به عرصهٔ پژوهش دست‌خوش تحول و بازساخت جدی شود، افزود: ایران در حوزه فناوری‌ سلول‌های بنیادی به کمک دانشمندان و فعالان این عرصه به جایگاه خوبی دست یابد و این مشارکت برای کشور  و فعالان این عرصه سودمند خواهد بود.

حمیدیه افزود: رشد صعودی پژوهش در این کشور نشان داده است که علی‌رغم وجود تمامی مشکلات در طول ۴۰ سال گذشته، در صورت وجود داشتن بستری برای هماهنگی و هم‌فکری، پژوهش مسیر خود را ادامه داده است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی گفت: معاونت علمی و فناوری با ایجاد ستادهای توسعه فناوری ایجاد شده است تا زمینه‌ چرخش کار تحقیق و ارتباط آن با صنعت را تسهیل کند چراکه این عرصه دچار پیچیدگی‌ها و مشکلات فراوانی بود و اکنون حرکت در این مسیر آغاز شده است اما برای تحقق این چرخه گام‌های زیادی پیش روی قرار دارد.

حمیدیه، به آمادگی کامل برای توسعهٔ ظرفیت‌های همکاری اشاره کرد و گفت: باید این ظرفیت‌ها به خوبی از سوی هر دو طرف شناسایی شود و مبنای همکاری قرار بگیرد. این امر نیازمند یک تعامل دوطرفه است و کشورهای پیشرفته‌ای که اکنون در حوزه فناوری حرفی برای گفتن دارند از این قائده مستثنی نبودند. در این راستا معاونت علمی و فناوری و همچنین بنیاد ملی نخبگان بستری را فراهم کرده‌اند تا زمینه تسهیل حضور فعالان علمی و پژوهشی ایرانی از سراسر دنیا و جذب آسان‌تر آنان در مراکز علمی، پژوهشی و دانشگاهی فراهم شود.

 وی افزود: ستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی، تمام تلاش خود ر جهت پیشبرد اهداف این حوزه از علم معطوف کرده است اما این مهم به تنهایی کافی نیست و در این راه نیازمند همکاری و مشارکت تمامی فعالان این عرصه هستیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر توجه به بازار سلول‌های بنیادی تأکید کرد و گفت: بازار سلول‌های بنیادی جدید و دارای ظرفیت‌های نهفته‌ای است که با توجه به گام‌های آغازین این حوزه، سرمایه‌گذاری و سیاستگذاری صحیح می‌تواند زمینه‌ساز تحقق سهم ایران به بازار ۲۰میلیارد دلاری این حوزه فناوری شود.

پایان خبر / ادمین

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم