دانشمندان ایرانی در زمینه تحقیقات سلول های بنیادی چه چیزهایی می توانند به غرب یاد دهند؟

دانشمندان ایرانی در زمینه تحقیقات سلول های بنیادی چه چیزهایی می توانند به غرب یاد دهند؟

چند روز پیش پایگاه اینترنتی Genetic Literacy Project در گزارشی با عنوان "دانشمندان ایرانی در زمینه تحقیقات سلول های بنیادی چه چیزهایی می توانند به غرب یاد دهند؟" نوشت: از آنجا که دانشمندان ایرانی تحت قوانین سخت تری کار کرده اند، در نتیجه مجبور شده اند در مورد کوچکترین جزئیات یک مطالعه یا آزمایش فکر کنند و از این نظر می‌توانند به دانشمندان غربی آموزش دهند.

چند روز پیش پایگاه اینترنتی Genetic Literacy Project  در گزارشی با عنوان "دانشمندان ایرانی در زمینه تحقیقات سلول های بنیادی چه چیزهایی می توانند به غرب یاد دهند؟" نوشت: از آنجا که دانشمندان ایرانی تحت قوانین سخت تری کار کرده اند، در نتیجه مجبور شده اند در مورد کوچکترین جزئیات یک مطالعه یا آزمایش فکر کنند و از این نظر می‌توانند به دانشمندان غربی آموزش دهند.

 

در این گزارش آمده است: در سال 2002، رهبر معظم ایران آیت الله خامنه‌ای فتوایی صادر و اعلام کرد تحقیق در مورد سلول های بنیادی از نظر قوانین اسلامی قابل قبول است. از آن سال محققان ایرانی که تائید شخص اول کشوری را گرفته بودند، آزمایش های متعددی انجام داده، خطوط سلول‌ بنیادی را راه انداختند و راه های درمانی جدیدی را ابداع کردند.

 اکنون که با لغو تحریم های بین المللی، این کشور در حال خارج شدن از وضع پیشین است، فرصت‌هایی برای دانشمندان این کشور جهت همکاری با دانشمندان غیرایرانی بوجود آمده است.

علی بریوانلو، مدیر «آزمایشگاه جنین‌شناسی مولکولی و بیولو‍ژی سلول‌های بنیادی» دانشگاه راکفلر آمریکا در این باره می گوید: کار با همکاران ایرانی مزایای زیادی دارد. فناوری های آنها می‌تواند به کشورهای همسایه ایران که با چالش های محیطی و پزشکی مشابه روبرو بوده و مانند ایران در این زمینه پیشرفته نیستند، کمک کند.

 

ریچارد استون که ناظر بخش تحولات بین المللی نشریه «ساینس» است می گوید:

 از آنجا که دانشمندان ایرانی تحت قوانین سفت و سخت تری باید کار کنند، در نتیجه آنها مجبور شده اند در مورد کوچکترین جزئیات یک مطالعه یا آزمایش فکر کنند.  

در پایان این گزارش آمده است که هم‌افزایی در زمینه تحقیقات اینچنینی، ظرفیت بکر دانشمندان ایران در زمینه سلول های بنیادی را شکوفا می سازد. این کار همچنین به دانشمندان ایرانی و غربی امکان می دهد دانش تحقیقاتی خود را با یکدیگر به اشتراک گذارند و تنوع ژنتیکی مضاعفی در آزمایش های علمی خود داشته باشند.

 

منابع و لینک ها:

 

1. Genetic Literacy Project

2 . خبرگزاری ایسنا

3 . ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی

 

مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم