دانشمند ایرانی، رویای ۲۰ ساله تولید سلولهای بنیادی خون را محقق کرد
دکتر شاهین رفیعی و همکارانش در کالج پزشکی کورنل ویل نیویورک موفق شدهاند سلولهای بالغ موشها را به سلولهای بنیادی خون تبدیل کنند.
سرانجام پس از ۲۰ سال تلاش دانشمندان، ایده تولید سلولهای بنیادی خون در آزمایشگاه به رهبری یک دانشمند ایرانی جامه عمل پوشید.
موفقیت تاریخی دانشمندان که در شماره اخیر مجله نیچر گزارش شده می تواند راه را برای درمان مبتلایان به بیماری های صعب العلاج خونی مثل انواع لوسمی هموار کند. اگر این یافته ها به کلینیک وارد شود این بیماران می توانند از سلول های سالم خود جهت درمان استفاده کنند و دیگر نیازی به دهنده سلول نخواهد بود.
دکتر شاهین رفیعی و همکارانش در کالج پزشکی کورنل ویل نیویورک موفق شدهاند سلولهای بالغ موشها را به سلولهای بنیادی خون تبدیل کنند.
با این روش می توان مبتلایان بیماری های خونی را بدون نیاز به پیوند مغز استخوان از دیگران به کمک سلولهای خودشان درمان کرد.
محققان برای اینکه سلولهای خونی را به وجود بیاورند، سلولهای دیواره ریه موشها را گرفته و سپس از مجموعهای از چهار پروتئین که قبلا مشخص شده در تشکیل سلولهای بنیادی خون تاثیر دارند، استفاده کردند.
این سلولهای بنیادی خون که دوباره برنامه ریزی شده بودند توانایی بازسازی کل سیستم خون موش برای کل طول عمر این حیوان را داشته و همچنین برای تقویت سیستم ایمنی آنها مفید هستند.
نتایج نشان میدهد که این روش به طور موثری میتواند سلولهای رگهای خونی را به سلولهای بنیادی که عملکرد کاملی دارند تبدیل کند.
منابع:
1 – مجله نیچر
پایان خبر / ادمین
ارسال به دوستان