حمایت بیل گیتس از استفاده از تکنیک های ویرایش ژن
اخیرا بیل گیتس، یکی از ثروتمندترین افراد جهان و به عنوان یک فعال اقتصادی طی مقاله ای به برخی از توانایی تکنولوژی ویرایش ژن که می تواند تاثیری شگرف در جهان ایجاد کند را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
توانایی بازنویسی کد ژنتیکی یک ابزار قدرتمند است. در سال های اخیر، دانشمندان با کشف و اصلاح یک ابزار مولکولی به نام CRISPR به ما امکان ویرایش بخش های مختلف DNA را می دهند. این ابزار می تواند بخش های خاصی از کد ژنتیکی را از بین ببرد و آنها را با بخش های جدید جایگزین کند، بیماری را از بین ببرد یا به موجودات مختلف صفات جدیدی را اعطا کند. این ابزار به ما این امکان را می دهد تا با دقت و ارزان تر از همیشه ویرایش ژن را انجام دهیم.
اخیرا بیل گیتس، یکی از ثروتمندترین افراد جهان و به عنوان یک فعال اقتصادی طی مقاله ای به برخی از توانایی تکنولوژی ویرایش ژن که می تواند تاثیری شگرف در جهان ایجاد کند را مورد بحث و بررسی قرار داده است. او می نویسد: از دهه 1990، جهان پیشرفت قابل ملاحظه ای در پایان دادن به مرگ و میر کودکان، مبارزه با بیماری ها و گرسنگی و فقر داشته است. اما هنوز هم کار های بسیاری باید انجام داد. این امر حیاتی است که دانشمندان، با توجه به دستورالعمل های ایمنی و اخلاق، به ادامه استفاده از ابزارهای امیدوار کننده به مانند CRISPR بپردازند.
گیتس مدت هاست از استفاده از ابزارهای ویرایش ژن پشتیبانی می کند. او یکی از سرمایه گذاران اولیه در شرکت Editas Medicine بود، یکی از اولین شرکت هایی که شروع به استفاده از CRISPR برای از بین بردن بیماری های انسانی کردند. محققان بنیاد گیتس برای نزدیک به یک دهه تلاش کرده اند تا از ویرایش ژنتیکی برای بهبود محصولات غذایی و همچنین حذف پشه های مالاریا استفاده کنند.
گیتس معتقد است که صنعت کشاورزی و تولید مواد غذایی می تواند یکی از اولین دستاورد های استفاده از ویرایش ژن باشد که در کیفیت زندگی افراد تاثیر مثبت بگذارد. گیتس می گوید: محققان در حال مطالعه روش هایی برای اصلاح ژن های حیوانات دامی مانند گاوهای گرمسیری هستند که به طور معمول شیر زیاد تولید نمی کنند. محققان در تلاشند با ویرایش ژن آن ها توانایی تولید شیر را در آن ها افزایش دهند. ویرایش ژن های محصولات کشاورزی نیز می تواند آنها را برای زنده ماندن در شرایط بسیار گرم و یا خشک تطبیق داده، مواد مغذی بیشتری فراهم کند و نیاز به آب را در آن ها کاهش دهد. و این در حالی است که انتظار می رود جمعیت آفريقا تا سال 2050 بيش از دو برابر رشد داشته باشد و جهان تنها نیز به گرم شدن ادامه دهد.
بسیاری از محققان همچنین علاقه مند به استفاده از تکنیک ویرایش ژن برای اصلاح ژن های انسانی جهت درمان و یا از بین بردن بیماری هایی با علل ژنتیکی، مانند یک نوع نابینایی یا بیماری هانتینگتون هستند. اما گیتس اشاره می کند که همان ابزار ویرایش ژنتیکی ممکن است بتواند پیشرفت بزرگی در مبارزه با بیماری مالاریا ایجاد کند؛ بیماری ای که بنیاد گیتس در تلاش برای ریشه کن کردن آن در طی سال های اخیر است. این بیماری هر سال حدود 450 هزار نفر را می کشد و صدها میلیون نفر را آلوده می کند. گیتس معتقد است که اگر دنیا از روش های ویرایش ژن بصورت درست و اصولی استفاده نکند ضرری بزرگ در انتظار بشریت خواهد بود.
لینک: businessinsider
پایان خبر / ادمین
ارسال به دوستان