تولید ارگانوئید های کلیوی به روشی نوین

تولید ارگانوئید های کلیوی به روشی نوین

Davidson و همکارانش راهی را برای تولید هزاران ارگانوئید کلیوی کوچک از iPSC های انسانی با هزینه کم و کارایی بالا ارائه کرده اند. این روش جدید، اجازه تولید سلول های کلیوی در مقادیر زیاد و برای استفاده از تکوین داروها و یا زیست مهندسی کلیه را می دهد.

اندام واره ها (organoids) یک نسخه مینیاتوری و ساده شده از یک اندام انسانی است که به صورت سه بعدی در آزمایشگاه تولید می شود و آرایه آناتومیکی واقعی را نشان می دهد.

این مدل های سه بعدی بافت انسانی را می توان برای آزمایش داروها پیش از آنکه آن ها را روی انسان ها آزمایش کنند، به کار برد. ساختن این کشت های سلولی سه بعدی در آزمایشگاه این امید را ایجاد می کند که در نهایت بتوان اندام کامل انسانی مثلاً قلب، کبد یا کلیه را در آزمایشگاه رشد داد.

 در سال های اخیر استفاده از سلول های بنیادی پرتوان القایی(iPSCs)  به عنوان سلول هایی با پتانسیل تمایزی بالا که حاصل بازبرنامه ریزی سلول های سوماتیک هستند توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. در این میان، تولید ارگان های سه بعدی کوچک موسوم به ارگانوئیدهای از این  iPSCها بیش از بقیه مورد توجه قرار گرفته است. در مورد ارگانوئیدهای کلیوی، تکنیک های زیادی پیشنهاد شده است که اغلب آن ها با مشکلاتی مانند هزینه بالا، پیچیدگی تکنیکی و محصول نهایی اندک همراه بوده اند.  حال Davidson و همکارانش راهی را برای تولید هزاران ارگانوئید کلیوی کوچک از iPSC های انسانی با هزینه کم و کارایی بالا ارائه کرده اند. این روش جدید، اجازه تولید سلول های کلیوی در مقادیر زیاد و برای استفاده از تکوین داروها و یا زیست مهندسی کلیه را می دهد. با دستیابی به این موفقیت، یعنی تولید مقرون به صرفه مقادیر نامحدود سلول های کلیوی، محققان روی استفاده از ارگانوئیدهای کلیوی برای پیدا کردن درمان های جدید برای اختلالات کلیوی مانند آسیب کلیوی حاد، فیبروز و مشکلات وراثتی مانند سیتینوزیس تمرکز خواهند کرد.

لینک: The Cell

پایان خبر / ادمین

 

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم