برگزاری سومین نشست شورای سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی
سومین جلسه شورای سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی با حضور دکتر یونسیان، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حمیدیه، دبیر شورا و جمعی از اساتید در محل دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار گردید.
در ابتدای نشست دکتر یونسیان ضمن تأکید بر تسریع امور راه اندازی مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در کشور، دستور جلسه را بررسی نقاط فنی برای راه اندازی این مرکز اعلام نمود.
سپس دکتر حمیدیه به بحث پیرامون پیگیری های جدی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و تبریز با همکاری استانداری های مربوطه و دانشگاه علوم پزشکی تهران برای راه اندازی مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی پرداخت و گفت: در همین راستا مسئولین ذیربط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال بررسی و اقدامات لازم برای تخصیص بودجه به این امر می باشند. وی همچنین بر ضرورت شفاف سازی نحوه ی فعالیت دانشگاه علوم پزشکی تهران برای این امر تأکید نمود و خواستار تهیه چارچوب اولیه در این رابطه شد.
در ادامه دکتر حشمت راه اندازی مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی را بصورت کنسرسیوم بین سه دانشگاه نام برده شده اعلام نمود و افزود: حامی اصلی این پروژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می¬باشد.
دکتر آقایان نیز به ارایه پروپوزال مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی پرداخت و بیان داشت: به زودی پروپوزال نهایی این مرکز با تمامی جزئیات به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارایه خواهد گردید.
در ادامه دکتر یونسیان خواستار تشریح شکل و سطح حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای راه اندازی این مرکز جامع توسط دکتر حمیدیه شد و تأکید داشت: باید به ارزیابی دانشگاه علوم پزشکی تهران در راستای نحوه همکاری برای این پروژه ملی پرداخته شود.
دکتر حمیدیه در راستای بیانات دکتر یونسیان افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جهت راه اندازی این مرکز بودجه ای برای ساخت و ساز تخصیص نخواهد داد. با توجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز و تبریز برای مرکز جامع مکانی را اختصاص داده اند باید در این جلسه نیز مکان این مرکز جامع در دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص گردد به نحوی که دیگر نیازی به ساخت و ساز نباشد و مراکز تحقیقاتی و دانشگاه به این مرکز متصل گردند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی همچنین پیشنهاد نمود: برای تسریع در امور ابتدا باید به فاز بندی اقدامات لازم پرداخته شود و سپس مطابق با این فازبندی بودجه مورد نیاز در هر فاز را درخواست گردد. البته بهتر است درخواست بودجه به صورت خرید تجهیزات برای این مرکز صورت پذیرد.
درادامه دکتر یونسیان در جهت حمایت از تولیدات فناوران داخلی گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می تواند موسسات یا شرکت های دانش بنیان داخلی که توانایی ساخت تجهیزات مورد نیاز برای این امر را دارند برای این شورا جهت تهیه تجهیزات مورد نیاز مرکز جامع معرفی کند.
سپس دکتر واعظی ارایه مدل عملیاتی برای پیشبرد اهداف این مرکز را پیشنهاد داد و گفت: بهتر است به فکر اخذ ردیف بودجه مستقل برای این امر بود و باید برنامه ریزی دقیق جهت اخذ بودجه ارایه گردد.
دکتر یونسیان نیز به نقل از دکتر جعفریان افزود: این شورا قصد محدود نمودن فعالیت های دیگر مراکز موجود را ندارد.
در ادامه دکتر آی با توجه به مذاکرات صورت گرفته و چشم اندازهای پروپوزال مرکز جامع، انجام اقدامات یکپارچه و منسجم را خواستار شد و بر ضرورت تربیت نیروی انسانی جهت یادگیری تکنیک های جدید در این مرکز تأکید داشت. وی همچنین آزمایشگاه جامع دانشگاه علوم پزشکی تهران را مکانی مناسب برای راه اندازی مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی باز پیشنهاد داد.
دکتر ارجمند نیز پیشنهاد خود را مبنی بر مشخص شدن متولی و مسئول این مرکز مطرح نمود و افزود: باید نحوه حمایت دانشگاه علوم پزشکی تهران از این مرکز جامع شفاف سازی گردد.
سپس دکتر کجباف زاده ضمن بیان این مطلب که از لحاظ مکان برای راه اندازی این مرکز مشکلی وجود ندارد گفت: باید دانشگاه به ارزیابی تجهیزات موجود و مورد نیاز برای این امر بپردازد. وی همچنین جهت پیشبرد اهداف این مرکز پیشنهاد داد از خیرین علاقمند به این حوزه دعوت به همکاری گردد.
دکتر حشمت نیز افزود: یکی از بزرگترین آورده های دانشگاه نیروی انسانی می باشد. اما بزرگترین دغدغه کنونی شیوه مدیریت این مرکز جامع می باشد.
در ادامه دکتر واسعی بر ضرورت نقشه ی اولیه جهت اخذ بودجه برای صرف نیروی انسانی و تجهیزات تأکید نمود و اظهار داشت: در ادامه می توان با برنامه ای 5 ساله بطور مفصل تر این پروژه را پیگیری نمود.
دکتر امیرخانی نیز گفت: با توجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران می تواند برنامه جامعی برای این امر اختصاص دهد می توان این برنامه را با جزئیات در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارایه نمود.
در پایان نیز دکتر یونسیان به جمع بندی مذاکرات صورت گرفته پرداخت و مصوبات این جلسه را مستقل بودن مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی از تمامی مرکز تحقیقاتی دیگر و محل آزمایشگاه جامع دانشگاه علوم پزشکی تهران را مکان در نظر گرفته شده برای راه اندازی مرکز جامع برشمرد.
نظر دهید