تولید سلول های اندومتری رحم با کمک سلول های بنیادی

  • تاریخ انتشار : 1397/10/22 - 08:14
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1328
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تولید سلول های اندومتری رحم با کمک سلول های بنیادی

این اولین مطالعه ای است که نشان می دهد که سلول های بنیادی پرتوان انسانی(iPSCs) می توانند برای تبدیل شدن به سلول های رحمی سالم برنامه ریزی شوند و پتانسیل قرار گرفتن درون رحم را دارند.

محققین دانشگاه Northwestern اولین گام را در جهت زیست مهندسی رحم انسانی و درمان اندومتریوز برداشته اند. اندومتریوز را فاکتور اصلی ناباروری و سرطان اندومتر می دانند. این اولین مطالعه ای است که نشان می دهد که سلول های بنیادی پرتوان انسانی(iPSCs) می توانند برای تبدیل شدن به سلول های رحمی سالم برنامه ریزی شوند و پتانسیل قرار گرفتن درون رحم را دارند. سلول های iPS از آن جایی که از خود بیماران گرفته می شوند، می توانند دستکاری شده و نواقص بیماریزایشان ترمیم شود. این امر، این سلول ها را گزینه ای بهینه برای تولید سلول های رحمی می سازد.

اندومتریوم، پوشش داخلی رحم است و اندومتریوز بیماری است که به دلیل مشکلات این پوشش برای خانم ها ایجاد می شود و ده درصد خانم هایی که در سن تولید مثلی قرار دارند به آن دچار می شوند. درمان طولانی مدت موثری برای این بیماری وجود ندارد و در برخی شرایط شدید، اندومتریوز می تواند پیش زمینه ای برای سرطان تخمدان باشد. اندومتریوز زمانی رخ می دهد که سلول های اندومتری رحم زنان به مقادیر کافی هورمون لانه گزینی موسوم به پروژسترون پاسخ نمی دهند. این سلول های غیر طبیعی موسوم به فیبروبلاست های استرومایی اندومتری ناقص از طریق مجاری فالوپ سفر کرده و با بافت های شکمی و تخمدان ها در پایین شکم می روند. رشد خارج رحمی بافت شبه اندومتریومی منجر به دردهای لگنی شدید، ناباروری و بروز چسبندگی های خارج رحمی می شود و خطر سرطان تخمدان را افزایش می دهد. زنان با سلول های اندومتری غیر طبیعی ممکن است دچار ناباروری شوند که به این دلیل است که سلول های اندومتری نمی توانند از جنین در حال لانه گزینی حمایت کنند. همین امر موجب شده است که محققین به دنبال راهی برای جایگزینی سلول های اندومتری باشند.

در این مطالعه محققین نشان دادند که امکان تولید سلول های اندومتری از سلول های iPS مشتق از خود بیماران وجود دارد. این سلول های اندومتری به خوبی به پروژسترون پاسخ می دهند. محققین گام بعدی را پیوند این سلول های طبیعی و جایگزین کردن سلول های بیمار موجود در رحم با سلول های رحمی سالم می دانند.


لینک خبر:
Medical Xpress

 

پایان خبر / ادمین

 

 

  • گروه خبری : اخبار صفحه اصلی
  • کد خبر : 83942
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم