پیش بینی رسیدن آینده شاخص امید به زندگی در 35 کشور صنعتی دنیا به بیش از 90 سال

پیش بینی رسیدن آینده شاخص امید به زندگی در 35 کشور صنعتی دنیا به بیش از 90 سال

در مطالعه ای که اخیرا با همکاری محققین بریتانیایی، سوئیسی و امریکایی به سرپرستی پروفسور مجید عزتی از کالج سلطنتی لندن انجام شده و به تازگی توسط نشریه معتبر علمی لنست به چاپ رسیده، آینده امید به زندگی در 35 کشور صنعتی دنیا مورد بررسی دقیق قرار گرفته است.

   در مطالعه ای که اخیرا با همکاری محققین بریتانیایی، سوئیسی و امریکایی به سرپرستی پروفسور مجید عزتی از کالج سلطنتی لندن انجام شده و به تازگی توسط نشریه معتبر علمی لنست به چاپ رسیده، آینده امید به زندگی در 35 کشور صنعتی دنیا مورد بررسی دقیق قرار گرفته است. از آنجا که پیش بینی مرگ و میر و امید به زندگی در آینده نقش مهمی در برنامه ریزی های خدمات بهداشتی و درمانی، اجتماعی و حتی پرداخت حقوق بازنشتگی دارد چنین تحقیقی ارزش زیادی دارد. در این مطالعه مجموعه ای از 21 مدل پیش بینی کننده (مدل میانگین بایسی BMA) مورد استفاده قرار گرفت که تمامی آنها در پیشگویی نهایی نتیجه مطالعه، احتمال مداخله داشتند. جمعیت هدف نیز 35 کشور صنعتی با استانداردهای بالا و کیفیت عالی زندگی بودند و نرخ مرگ و میر وابسته به سن تا سال 2030 بر اساس جدول زندگی و از ابتدای تولد تا پیش از سن 70 سالگی مورد بررسی قرار می گرفت. یافته های این گروه نشان می داد که امید به زندگی در تمامی این 35 کشور افزایش نشان می دهد و این افزایش در جمعیت زنان حداقل 65% و در مردان نیز 85% می باشد بطوریکه این میزان در 90% جمعیت زنان کشور کره جنوبی بالاتر از 7/86 سال بود و پس از آن کشورهای فرانسه، اسپانیا و ژاپن در رتبه های بعدی قرار داشتند. در جمعیت مردان نیز این افزایش امید به زندگی تا سال 2030 از 80 سال فراتر می رفت و  در 27% جمعیت مردان کره جنوبی، استرالیا و سوئیس بالاتر از 85 سال بود. زمانیکه این افزایش امید به زندگی در هر دو جنس مورد بررسی قرار گرفت اختلاف بین این امید به زندگی در کشورهای امریکا، ژاپن، سوئد، یونان، مقدونیه و صربستان کمترین افزایش را نشان می دادند یعنی اختلاف سن امید به زندگی در بسیاری از کشورها تا سال 2030 در مردان و زنان کاهش یافته و به هم نزدیک می شود، به استثنای مکزیک که افزایش امید به زندگی در زنان به مقدار بسیار زیادی در حال بالا رفتن است.

  تفسیر تمامی نتایج حاصل از مدل بکار رفته در این مطالعه نشان می دهد که به احتمال بالای 50% در سال 2030 میزان امید به زندگی در جمعیت زنان کشورهای صنعتی و پیشرفته سد 90 سالگی را خواهد شکست و این سطحی است که پیش از این توسط بسیاری از محققان رسیدن به آن در قرن 21 دست نیافتنی می نمود. این مسئله در افزایش عمر افراد نیازمند برنامه ریزی دقیق و موثر جهت خدمات بهداشتی و درمانی، اجتماعی و حقوق های بازنشتگی خواهد بود.

منبع

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم