حمیدیه در سمپوزیوم یک روزه پوست، ترمیم، سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی؛
نیازمند برنامه ریزی برای کسب سهم بازار بین المللی سلول های بنیادی هستیم
دبیرستاد علوم وفناوری سلول های بنیادی معاونت علمی گفت : در زمینه علمی سلول های بنیادی کارهای خوبی انجام داده ایم اما باید برنامه ریزی برای کسب سهم بازار بین المللی سلول های بنیادی نیز صورت گیرد.
دبیرستاد علوم وفناوری سلول های بنیادی معاونت علمی گفت : در زمینه علمی سلول های بنیادی کارهای خوبی انجام داده ایم اما باید برنامه ریزی برای کسب سهم بازار بین المللی سلول های بنیادی نیز صورت گیرد. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امیر علی حمیدیه در سمپوزیوم یک روزه پوست، ترمیم، سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی با اشاره به اینکه محققان و پژوهشگران کشور، در طی سال های گذشته زحمات فراوانی در حوزه سلول های بنیادی کشیده اند بیان کرد: سهم بازار بین المللی این علم در سال 2020 میلادی 60 میلیارد دلار در دنیا برآورد می شود و این رقم در سال 2030 به 170 میلیارد دلار و در 2050 نیز به بیش از 500 میلیارد دلار خواهد رسید.
حمیدیه افزود: اگر ایران بتواند سهم دو تا پنج درصد از بازار بین المللی را بدست آورد، رقم بسیار بزرگی است.
وی بیان کرد: محققان و پژوهشگران کشور، در طی سال های گذشته زحمات فراوانی در حوزه سلول های بنیادی کشیده اند و درحال حاضر زمانیست که باید برای دستیابی بازار مناسب بین المللی تلاش کنیم.
فعالیت بیش از 50 مرکز تحقیقاتی در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی
دبیر ستاد علوم وفناوری سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری معاونت علمی با اشاره به رشد چشمگیر فعالیت مراکز تحقیقاتی در سال های اخیر بیان کرد: بیش از 50 مرکز تحقیقاتی در وزارتخانه های علوم و بهداشت و نیز جهاددانشگاهی و دانشگاه آزاد در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی فعالیت می کنند.
وی با اشاره به اینکه تعداد مراکزی که در این حوزه فعالیت دارند در سال های اخیر افزوده شده است گفت: تعداد اعضای هیات علمی کشور فعال در این حوزه طی سال سال 2016 به بیش از 800 نفر رسیده است که تا سال آینده این تعداد به بیش از یک هزار نفر خواهد رسید.
حمیدیه بیشترین مراکز تحقیقاتی در زمینه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی را مستقر در شهر تهران خواند و ادامه داد: تهران در این زمینه فاصله 10 برابری با شیراز دارد، توسعه ناهمگون در این زمینه موجب مشکلاتی در این زمینه خواهد شد از این رو میبایست این رشد در شهرهای مختلف کشور به صورت همگون پیش برود.
دبیرستاد علوم و فناوری سلول های بنیادی بیشترین مشارکت دانشگاه ها در این زمینه مربوط به دانشگاه های تهران دانست و گفت: برای فعالیت سایر دانشگاه ها در شهرهای مختلف باید امکانات و تجهیزات در اختیار آنها قرار گیرد تا بتوانند به خوبی در این زمینه رشد دااشته باشند.
تبدیل علم به ایده در گرو استفاده از توان شرکت های دانش بنیان
محمد علی نیلفروش زاده رئیس سمپوزیوم یک روزه پوست، ترمیم و سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در بخشی دیگر از مراسم افتتاحیه این سمپوزیوم یک روزه گفت: اقدامات خوبی در زمینه سلول های بنیادی در ستاد علوم وفناوری سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته است که باید با شتاب بیشتری ادامه یابد.
نیلفروش زاده بر لزوم تولید محصول از مقالات و تولید علم تاکید کرد و گفت: ما در این زمینه نباید از دنیا عقب بیفتیم و از تحقیقات و پژوهش ها برای تولید محصول باید نهایت بهره را ببریم .
وی با اشاره به اینکه ما در تولید محصول جایگاه خوبی نداریم، افزود: از توان و ظرفیت دانشگاه ها، مراکز علمی و تحقیقاتی به نحو مطلوب استفاده کنیم تا شرایط مناسبی برای تبدیل علم به ایده از طریق شرکت های دانش بنیان فراهم شود.
نیلفروش زاده، ارائه آخرین یافته های علمی و بیان دستاوردهای مهم داخل و خارج از کشور را از مهم ترین اهداف برگزاری این سمپوزیوم عنوان کرد و گفت: همکاری و تبادل علمی بین محققان و استادان دانشگاه ها از دیگر اهداف این مراسم است.
ایران در حوزه سلول های بنیادی پوست پیش قدم است
علی رضا زالی رئیس سازمان نظام پزشکی کشور طی سخنانی در این مراسم گفت: ایران در حوزه پوست و مو به منظور استفاده از سلول های بنیادی خوب ورود کرده است و پیشقدم و پیشرو در این حوزه است.
زالی گفت: خوشبختانه کارهای انجام شده در زمینه کشت و استحصال سلول های فیبروبلاست پوست در کشور انجام از جمله کارهای نوین و بدیع است و با این اقدامات، راه جدیدی برای درمان بیماری های پوست باز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه حدود 600 هزار تن در کشور به بیماری ویتیلیگو مبتلا هستند بین کرد: یک سوم آنها به انواع روش های درمانی موجود پاسخ نمی دهند و این افراد نیاز به روش های درمانی جدید دارند که استفاده از سلول های بنیادی، افق های نوین درمانی برای آنها ایجاد خواهد کرد.
زالی با اشاره به اینکه پزشکی بازساختی می تواند به عنوان یک الگوی جدید پیشگیری و درمان معرفی شود، خاطرنشان کرد: این علم رو به توسعه است و در سال های آینده ما پیشرفت های بسیار زیادی را در این حوزه شاهد خواهیم بود.
وی بر لزوم تحت پوشش قرار گرفتن روش های سلول درمانی تاکید کرد و گفت: متاسفانه در بسیاری از موارد روش های نوین درمانی مانند سلول بنیادی هنوز وارد این موضوع نشده اند.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور یاد آور شد: شاید یکی از راه توسعه سلول های بنیادی در کشور ما به صورت علمی و آکادمیک استفاده از ظرفیت بیمه ای و پشتیبانی آنها باشد.
بر اساس این گزارش: سمپوزیوم یک روزه پوست، ترمیم وسلول های بنیادی و پزشکی بازساختی با حضور جمعی از محققان، صاحب نظران، پزشکان و دانشجویان امروز ، پنجشنبه در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
تولید سازه های پوستی،بازسازی ضایعات صورت با فلپ های موضعی، کاربرد سلول درمانی در درمان ریزش مو، نقش کورکمین در ترمیم و کاهش التهاب و پرده امنیون و ترمیم زخم از موضوعات قابل ارائه در این سمپوزیوم است.
تازه های سلول های بنیادی و مهندسی بافت در حوزه پوست و ترمیم، کارآزمایی های بالینی، توسعه علوم و فناوری های سلولی بنیادی و پزشکی بازساختی و چشم انداز تجاری سازی و بازار این سلول ها از دیگر محورهای این سمپوزیوم است.
همچنین در این سمپوزیوم، تازه های ژنتیک و پزشکی بازساختی، تجاری سازی در محصولات سلولی، سلول درمانی در بیماران EB، سلول درمانی در بیماران دچار سوختگی، ترمیم پوست با ترکیب لیزر و سلول درمانی و جوانسازی پوست با استفاده از سلول های فیبروبلاست از جمله موضوعاتی است که در این رویداد علمی ارائه می شود.
ارسال به دوستان