ساخت اولین جنین دارای روند تکوینی با استفاده از سلول های بنیادی در آزمایشگاه
هدف دانشمندان از این پژوهش رشد جنین موش ¬ها در شرایط خارج از بدن نیست بلکه این روند، بینش جدیدی را در بررسی چگونگی توسعه جنین قبل از لانه گزینی بر ما می¬ گشاید. تاکنون پژوهشگران سعی کرده¬ اند ساختار سه بعدی جنین را در خارج از بدن شبیه¬ سازی کنند زیرا رحم مادر بسیار کوچکتر از آنست که بتوان تمامی جزئیات تکوینی را توسط سونوگرافی مشاهده نمود.
سلول های موشی تولید شده از منشاء سلول های بنیادی در شرایط برون تنی درون یک قطره ژل رشد داده شدند و از آنها جنین های اولیه ای تولید شد که این روند معادل طی نمودن یک سوم مسیر در بارداری طبیعی است.
سلول های موشی بصورت مصنوعی در خارج از بدن و در قطره ای از ژل رشد میکنند تا به جنین های اولیه تبدیل گردند که یک سوم مسیر کامل در بارداری می باشد. تبدیل تخمک های بارور شده به جنین های کوچک و زنده از برجسته ترین پژوهش های طبقه بندی شده در مجله Nature میباشد. در حال حاضر دانشمندان مهمترین مرحله تشکیل جنین در موش را برای اولین بار شبیه سازی نمودند.
سلول ها در شرایط خارج از بدن و در قطره ژل های رشد می کنند و بخوبی ساختارهای درون جنینی را که طی تکوین جنین شکل می گیرند، شبیه سازی می کنند. Magdalena Zernicka-Goetz زیست شناس تکوینی که مسئول این پژوهش در دانشگاه کمبریج است بیان داشت: شناخت جزئیات روند تکوین یک معجزه است، چرا که سیگنال های تاثیرگذار در مراحل ابتدایی تکوین جنین شناخته می شوند و قابل استفاده خواهند بود.
هدف دانشمندان از این پژوهش رشد جنین موش ها در شرایط خارج از بدن نیست بلکه این روند، بینش جدیدی را در بررسی چگونگی توسعه جنین قبل از لانه گزینی بر ما می گشاید. تاکنون پژوهشگران سعی کرده اند ساختار سه بعدی جنین را در خارج از بدن شبیه سازی کنند زیرا رحم مادر بسیار کوچکتر از آنست که بتوان تمامی جزئیات تکوینی را توسط سونوگرافی مشاهده نمود.
دکتر Zernicka-Goetz می گوید در زمان لانه گزینی، هنگامیکه جنین در رحم مادر جای می گیرد اتفاقات، اسرار آمیز است و در ابتدا همانند جعبه ای سیاه همه چیز مبهم است ولی در هفته های بعد میتوان این روند را مشاهده نمود.
دانشمندان معتقدند دو سوم سقط جنین ها پیش از لانه گزینی اتفاق میافتد که خانم ها از آن آگاهی نیز ندارند. این تیم در کمبریج در حال تدارک برای ساخت چنین جنینی با استفاده از سلولهای بنیادی انسانی هستند.
پروفسور Robin Lovell-Badge که یک زیست شناس سلول های بنیادی در انستیتو فرانسیس کریک در لندن است می گوید یکی از چالش های اساسی کار اینست که هنوز دانشمندان تجربه استخراج سلول های تروفوبلاست از جنین انسانی را ندارند. در مدل موشی ارتباطات بین دو نوع سلول است که باعث آغاز خود سازمان یابی در جنین میگردد. وی در نهایت افزود: دانشمندان همیشه دوست دارند که سوالات بی پاسخ داشته باشند و ما را مشغول این سوالات می کنند.
منبع: The Guardian پایان خبر / ادمین
ارسال به دوستان