آینده CAR-T از دیدگاه دکتر Grupp از پیشگامان این عرصه

آینده CAR-T از دیدگاه دکتر Grupp از پیشگامان این عرصه

Stephan Grupp محقق برجسته و مدیر مرکز ایمونوتراپی و سلول درمانی بیمارستان کودکان فیلادلفیا در مصاحبه ای با مجله R&D به ارائه دیدگاه های خود در مورد آینده سلول درمانی بر پایه سلول های CAR-T پرداخت. نظر شما را به این مصاحبه جلب می کنیم.

Stephan Grupp محقق برجسته و مدیر مرکز ایمونوتراپی و سلول درمانی بیمارستان کودکان فیلادلفیا در مصاحبه ای با مجله R&D به ارائه دیدگاه های خود در مورد آینده سلول درمانی بر پایه سلول های CAR-T پرداخت. نظر شما را به این مصاحبه جلب می کنیم.

چه چیزی باعث پیشرفت قابل توجه سلول درمانی بر پایه سلول های CAR-T شده است؟

درمان مبتنی بر سلول های CAR-T به عنوان شیوه نوین درمانی در پزشکی در حالی ظهور کرده است که تا پیش از این چنین درمانی وجود نداشت. نه تنها به دلیل اینکه نوعی از ایمنوتراپی است بلکه نوعی از آن است که جدیدا مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع درمان عرصه ای از علم است که تحقیق بیشتر و همچنین استفاده در بالین در آن انجام می شود.

از طرف دیگر این نوع درمان در بیماران مبتلا به لوکمی بطور هیجان انگیزی موفق بوده است. حدود 90 درصد از افرادی که این نوع درمان را دریافت کرده اند کاملا درمان شده اند و برای مدت طولانی هیچ گونه نشانه ای از بازگشت بیماری از خود نشان نداده اند و این خبری فوق العاده است. من به عنوان یک متخصص سرطان شناسی کودکان از اینکه این نوع درمان اولین بار برای کودکان مورد تائید FDA قرار گرفت خرسندم.

چگونه این نوع درمان اینقدر سریع به مرحله تولید تجاری رسید؟

بیماران بعد از مشخص شدن نتایج این نوع درمان بسیار پیگیر استفاده از آن بودند. نتایج حاصله بسیار موفق تر از درمان های دیگری بود که تا به امروز مورد استفاده قرار می گرفت.

نتایج استفاده از این نوع درمان در کودکان و نوجوانان مبتلا به لوکمی حاد لنفوئیدی به چه صورت بوده است؟

صادقانه بگویم، خیلی از کودکان مبتلا به لوکمی با انجام شیمی درمانی بهبود می یابند و دیگر نیازی به درمان جایگزین نمی باشد. با این حال استفاده از این نوع درمان برای بیمارانی که سرطان آن ها دوباره عود کرده است و راه دیگری برای درمان آن ها نیست موجب انقلابی در درمان سرطان شده است. به طور معمول بیمارانی که بعد از انجام شیمی درمانی نشانه ای از بهبودی از خود نشان نمی دهند تحت پیوند مغز استخوان قرار می گیرند و من فکر می کنم در آینده به کمک این درمان می توان از پیوند صرف نظر کرد.

آیا می توان از درمان مبتنی بر سلول های CAR-T در درمان دیگر سرطان ها استفاده کرد؟

اولین محصولی که مورد تائید قرار گرفته است، Kymria شرکت نووارتیس برای درمان ALL کودکان و  Yescartaشرکت کایت فارما برای درمان لنفوم بزرگسالان می باشد. من اطلاع دارم که شرکت نووارتیس جهت دریافت تائیدیه استفاده از Kymria برای درمان لنفوم بزرگسالان نیز اقدام کرده است.

مطالعات زیادی برای درمان دیگر انواع لوکمی با استفاده از این سلول ها در جریان است. من اعتقاد دارم که در سال آینده ما شاهد نتایج مطالعات بالینی استفاده از این نوع درمان برای لوکمی حاد میلوئیدی که در کودکان و بزرگسالان شایع می باشد خواهیم بود.

در حال حاضر ما نتایج استفاده از سلول های CAR-T بر علیه مارکر BCMA را که برای درمان مالتیپل مایلوما استفاده می شود را مورد بررسی قرار می دهیم و در آن کارایی این روش درمانی به وضوح قابل مشاهده است.

تومور های جامد گزینه دیگری می باشد که مورد توجه قرار گرفته است و در آن مارکر های دیگری غیر از CD19 تحت مطالعه قرار گرفته است. استفاده از سلول های CAR-T برای درمان سرطان های توپر با چالش های فراوانی روبرو است با این حال من فکر می کنم تا سه یا چهار سال آینده ما می توانیم بر این چالش ها غلبه کنیم.

درمان های مکمل می توانند به این نوع درمان کمک کنند؟

قطعا. شما به سلول های CAR-T برای از بین بردن سلول های توموری نیاز دارید. تکثیر و هدایت این سلول ها به بافت هدف را می توان با داروهای مکمل بهبود بخشید. checkpoint inhibitor ها را می توان نمونه ای از این نوع دارو ها نام برد.

از آنجایی که این نوع درمان بسیار شخصی شده است، سوال اینجاست که می تواند در بازار موفق باشد؟

اگر سه یا چهار سال پیش این سوال را از من می پرسیدید با تردید جواب می دادم. با این حال این اتفاق افتاد. شرکت های دارویی شروع به فعالیت کردند. با غلبه بر مشکلات مختلف و چالش های پیش رو و از طرفی نتایج موفقیت آمیز آزمایشات انجام گرفته، اعتماد شرکت ها برای ورود به این عرصه شکل گرفت.

لینک خبر: R&D

 

پایان خبر / ادمین

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم