22 دی 1403
logo

مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

مصاحبه با دکتر عبدالمحمد کجباف‌زاده برنده جایزه پیشکسوتان اولین جشنواره ملی و کنگره بین المللی علوم و فناوری های سلول های بنیادی

دكترعبدالمحمدكجباف‌زاده متولد سال 1331 در خوزستان می باشد. وی تحصيلات خود را درسال 1349 در رشته پزشكي عمومی در دانشكده پزشكي دانشگاه اهواز آغاز و در سال 1356 فارغ‌التحصيل شد. درسال 1362 نیز موفق به اخذدرجة تخصص دررشتة اورولوژي گرديد.

دكترعبدالمحمدكجباف‌زاده متولد سال 1331 در خوزستان می باشد. وی تحصيلات خود را درسال 1349 در رشته پزشكي عمومی در دانشكده پزشكي دانشگاه اهواز آغاز و در سال 1356 فارغ‌التحصيل شد. درسال 1362 نیز موفق به اخذدرجة تخصص دررشتة اورولوژي گرديد.

سپس درسال 1364 و در شرایط جنگ تحميلی ، مسئولیت گروه اورولوژی دانشگاه اهواز را به عهده گرفت و تا سال 1370 نیز بخش پیوند کلیه را راه اندازی نمود. وی جهت ادامه تحصيل و اخذ فوق تخصص يوروانكولوژي (سرطان هاي دستگاه ادراري) در سال 1370 عازم آلمان شد. دو سال در آلمان با مجوزكاردراين رشته ادامه تحصيل داده و کار بر روی سلول های سرطانی کلیه و پروستات را در آلمان آغاز نمود. دكتركجباف‌زاده با اشاره به اینکه حوزه سلول های بنیادی در آن زمان تازه مطرح شده بود، اظهار داشت: از همان سال به این حوزه علاقه مند شده و تا کنون به فعالیت خود در این زمینه ادامه داده است. سپس تحصيلات فوق‌تخصص خود را در رشتة ارولوژي و پیوند کلیه اطفال و نوزادان در دانشگاه لندن درسال 1374به پايان رساند و به مدت سه سال در بیمارستان اطفال لندن مشغول به تحقیقات جنینی و بافتی و سلولی بود.

سپس به ایران بازگشته و فعالیت خود را بر روی سلول های بنیادی و مهندسی بافت در سال 1375 با کار بر روی مهندسی بافت مثانه، کلیه آغاز نمود. در همین سال رشته اورولوژیاطفال را در کشور و در دانشگاه علوم پزشکی تهران راه اندازی نمود که تا کنون بیش از 16 فوق تخصص از این رشته فارغ التحصیل شده اند. همچنین به چاپ بیش از 200 مقاله در حوزه سلول های بنیادی، مهندسی بافت و پزشکی بازساختی از سوی وی می توان اشاره نمود.

وی فعالیت های اخیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی را با حمایت های جناب آقای دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین مدیریت دکتر حمیدیه، دبیر ستاد بسیار امیدوارکننده ارزیابی نمود و اظهار داشت: قدم های صحیحی در مسیر این حوزه برداشته شده و به سرعت در حال پیشرفت است.

 دکتر کجباف زاده بیان داشت: با ادامه حمایت ها به دور از تبلیغات زودرس و حرکت طبق موازین علمی، اخلاقی و پیشبرد آن به صورت اصولی می توان شاهد پیشرفت روزافزونی در این حوزه بود و در حوزه هایی مانند قلب و پوست امیدهای بسیاری در حوزه سلول های بنیادی وجود دارد. وی وجود زیرساخت، مدیریت مناسب و سرمایه متناسب را از جمله عواملی عنوان نمود که موجب پیشرفت این علم می گردد.

وی افزود: ادامه این روند نیازمند نقشه راه و ریل گذاری است که خوشبختانه ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی نیز اقداماتی را در مورد این نقشه انجام داده که یکی بعد از دیگری طراحی و اجرا می شود. دکتر کجباف زاده توانمندی های این حوزه به خصوص وجود بیش از 25 کارگروه در رشته های مختلف در ستاد را بسیار مثبت ارزیابی نمود.

دکتر کجباف زاده حضور فعال دانش آموزان در حوزه سلول های بنیادی در اولین جشنواره ملی و کنگره بین المللی علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی را امری بسیار امیدوارکننده بیان نمود و گفت: این امر موجب شگفتی بزرگان حوزه سلول های بنیادی حاضر در جشنواره از جمله مهانان اروپایی و آمریکایی شد و امیدوارم این روند ادامه پیدا کند.

وی ضمن ارایه پیشنهاد ایجاد زیرساختی مناسب که همه محقیقن و مراکز هم راستا را به یکدیگر مربوط سازد گفت: با وجود جوانان با استعدادی که سرمایه های عظیم کشور در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی می باشند، با هدایت و ایجاد زیرساخت های مناسب، اهداف و ایده های آنان به ثمر خواهد رسید. وی با اشاره به اهمیت وجود تحقیقات هدف دار گفت:این نوع تحقیقات امکان حرکت به سمت حل مشکلات بیماران با حفظ امانت داری را امکان پذیر می نماید.

در پایان دکتر کجباف زاده به وجود 150بافت و ارگان حیوانات آزمایشگاهی مختلف و برخی از بافت های انسانی خبر داد و افزود: این امکان وجود دارد که این لیست در اختیار تمامی محققین قرار گیرد و در صورت تعبیه زیرساختی مناسب امکان صادرات آنها به سایر کشورها نیز امکان پذیر می باشد.

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تنظیمات پس زمینه
متن استاتیک شماره 1324 موجود نیست