22 دی 1403
logo

مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

تولید ژل ترمیمی برای مینا دندان

محققان در این مطالعه به چگونگی بازسازی و ترمیم مینای دندان بعد از تخریب پرداخته اند. این امری است چالش برانگیز زیرا مینای دندان یکی از سه بافت بسیار سخت و منحصربفرد دندان است.

تخریب و سوراخ شدن دندان می تواند منشا درد و ناتوانی باشد: این مشکل 35 درصد افراد را تحت تاثیر خود قرار داده است و می تواند هزینه صدها میلیارد دلاری را به اقتصاد جامعه و دولت ها تحمیل کند. امروزه درمان این سوراخ های دندانی و تخریب مینای دندانی با درد، هزینه همراه است.

محققان در این مطالعه به چگونگی بازسازی و ترمیم مینای دندان بعد از تخریب پرداخته اند. این امری است چالش برانگیز زیرا مینای دندان یکی از سه بافت بسیار سخت و منحصربفرد دندان است. سلول هایی که مینای دندان را می سازند،‌بعد از تولید آن می میرند و در نتیجه قادر به بازسازی خود نیستند. ایده محققان این بود که اگر بتوانند درک کند که چگونه سلول ها، مینای دندان را به صورت طبیعی می سازند می تواند این فرایند را در آزمایشگاه و بدون کمک سلول ها شبیه سازی کنند. این امر بسیار مشکل تر از آن چیزی بود که تصور می شد. به همین دلیل محققان به جای این که کل فرایند طبیعی را شبیه سازی کند.

این محققان رشته ای از اسیدهای آمینه را مهندسی کردند که حاوی تنها بخش مورد نیاز برای تولید کریستال مینا بود. طی هفت روز، پپتید کوچک تر مینای سنتتیک را رشد داد که دو برابر مینای طبیعی سخت بودند. نکته جالب در مورد این پپتید این است که ارزان قیمت بوده و می توان آن را به صورت یک ژل در آورده و به صورت یک محصول درمانی در قسمت های تخریب شده و حفرات دندانی قرار داد تا مینای از دست رفته ترمیم کند.

لینک: Medical Xpress

پایان خبر / ادمین

 

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تنظیمات پس زمینه
متن استاتیک شماره 1324 موجود نیست