22 دی 1403
logo

مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

تلاش محققان چینی برای ژن درمانی سندرم Marfan

دانشمندان اظهار داشتند که محققان چینی از نوعی تکنیک ویرایش ژن برای اصلاح یک نقص در جنین انسان استفاده کرده اند و به درمان بیماری های ارثی ناشی از جهش های ژنتیکی نزدیک شده اند.

دانشمندان اظهار داشتند که محققان چینی از نوعی تکنیک ویرایش ژن برای اصلاح یک نقص در جنین انسان استفاده کرده اند و به درمان بیماری های ارثی ناشی از جهش های ژنتیکی نزدیک شده اند. این تحقیق که ماه گذشته در مجله علمی Molecular Therapy منتشر شد، شامل "ویرایش باز نوکلئوتیدی" ژن با جهش برای سندرم Marfan، یک اختلال ژنتیکی است که بر بافت همبند بدن اثر می گذارد. این ناهنجاری به علت جهش در کروموزوم ۱۵ انسان رخ می‌دهد وظیفه این ژن بیان دستورالعمل ساخت فیبریلین است.  این نقص ژنتیکی اعضایی همچون دستگاه اسکلتی بدن، قلب، چشمها و ریه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

حال محققان دانشگاه پزشکی Guangzhou از نوعی روش اصلاح باز نوکلئوتیدی برای جایگزینی بخشی از DNA به جای کل ژن در سلول های انسانی و جنین دارای این نوع جهش استفاده کرده اند. استفاده از این روش در 16 جنین از 18 جنین انسان موفق بوده است. این مطالعه نشان داد که هیچ یک از عوارض جانبی منفی که در مطالعات قبلی دیده می شود در این روش وجود ندارد.

استفاده از این روش می تواند نوعی ژن درمانی دارای پتانسیل درمانی برای مقابله با بیماری سندرم Marfan را برای بیماران ارائه دهد.

لینک:  China Science

پایان خبر / ادمین

 

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تنظیمات پس زمینه
متن استاتیک شماره 1324 موجود نیست