22 دی 1403
logo

مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

استفاده از گلبول های قرمز برای دارورسانی به سلول های هدف

Erytech اولین شرکتی است که از گلبول های قرمز برای مبارزه با سلول های سرطانی استفاده می کند. گلبول های قرمز به طور طبیعی در تمام بدن انسان توزیع می شوند . با قرار دادن داروها درون آنها، آن ها می توانند حامل های قدرتمند برای انتقال این نوع داروها به محل بافت سرطانی باشند.

چقدر شگفت انگیز است اگر ما بتوانیم از سلول های خودمان برای انتقال درمان های نوین سرطان به هدف خود استفاده کنیم و از عوارض جانبی ناخواسته جلوگیری کنیم؟ خب، به زودی ممکن است از گلبول های قرمز برای این منظور استفاده کنیم.

شرکت فرانسوی Erytech در حال انجام آخرین مراحل کارآزمایی بالینی بر روی تکنولوژی مبتنی گلبول های قرمز است. این شرکت با افزایش سرمایه گذاری خود به میزان 122 میلیون یورو یکی از پیشگامان عرصه بیوتکنولوژی در اروپا است. Erytech اولین شرکتی است که از گلبول های قرمز برای مبارزه با سلول های سرطانی استفاده می کند. گلبول های قرمز به طور طبیعی در تمام بدن انسان توزیع می شوند . با قرار دادن داروها درون آنها، آن ها می توانند حامل های قدرتمند برای انتقال این نوع داروها به محل بافت سرطانی باشند.

Beyen مدیرعامل شرکت Erytech می گوید: بسیاری از آنزیم هایی که در درمان سرطان مورد استفاده قرار می گیرند نیمه عمر کوتاهی داشته و از طرفی می توانند موجب سمیت در بدن شوند. پیشرفته ترین برنامه Erytech بر استفاده از گلبول های قرمز برای انتقال آسپارژیناز تمرکز دارد - درمان آنزیمی که اسید آمینه آسپاراژین را با تجزیه کردن از جریان خون حذف می کند تا سلول های تومور را از آن محروم کند. بر خلاف سلول های سالم سلول های توموری نمی توانند آسپاراژین مورد نیاز خود را تولید کنند. در سرطان لوسمی حاد لنفوئیدی اگر بیمار بتواند دز اسپاراژیناز را تحمل کند، میزان بقای بیمار بیش از 90 تا 95 درصد خواهد بود. اما همانطور که گفته ش این نوع درمان نمی تواند توسط هر بیماری قابل تحمل باشد. آسپاراژیناز برای کودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستی حاد (ALL)، اما نه به بزرگسالان تجویز می شود، زیرا آن ها اغلب نمی توانند سمیت بالای این نوع درمان را تحمل کنند..  Erytech با قراردادن این آنزیم در سلول های قرمز خون می تواند سمیت آن را به طور قابل توجهی کاهش دهد. همچنین می تواند نیمه عمر آنزیم را افزایش داده و از تزریقات متوالی آن به بیمار بکاهد. بطور معمول در ماه 8 مرحله تزریق آنزیم به بیمار صورت می گیرد که با این روش میزان این تزریقات به دوبار در ماه کاهش می یابد.

لینک: LaBioTech

پایان خبر / ادمین

 

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تنظیمات پس زمینه
متن استاتیک شماره 1324 موجود نیست