فرهادی تاکید کرد:
ضرورت توجه به ایجاد مراکز آموزشی و تحقیقاتی مشترک در حوزه سلولهای بنیادی
ضرورت توجه به ایجاد مراکز آموزشی و تحقیقاتی مشترک در حوزه سلولهای بنیادی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان، با اشاره به اهمیت سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی به عنوان حوزههای میان رشتهای علمی و فناوری گفت: ترویج و آموزش این حوزه باید از آموزش و پرورش آغاز شده و با ایجاد مراکز آموزشی و تحقیقاتی مشترک، حوزههای گوناگون علمی بر روی این حوزه کار کنند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم اختتامیه جشنواره ملی و کنگره بینالمللی علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، با اشاره به اهمیت فناوری سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، بر پیگیری و ترویج این علوم در آموزش و پژوهش تاکید کرد و گفت: سلولهای بنیادی حوزهای میانرشتهای است و باید رشتههای گوناگون از جمله مهندسی، پزشکی و ریاضی بر روی این موضوع کار کنند.
فرهادی، با اشاره به اهمیت مراکز آموزشی و تحقیقاتی مشترک برای فعالیت در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی گفت: میبایست در آینده نیز دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی واحد برای بخشهایی از پزشکی به شکل یک دانشگاه جامع پزشکی در کنار دیگر رشتهها قرار گیرند.
کاربرد گسترده سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای صعبالعلاج
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به اهمیت فناوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در درمان بیماریهای صعبالعلاج گفت: امروزه بیماریهایی مانند ناشنوایی که در گذشته یک معلولیت تلقی میشد، در بدو تولد تشخیص داده میشود و با یک سیستم علمی میتواند درمان شود، همچنین 10هزار کودک و بزرگسال ناشنوا با پیشرفت علم شنوا شدند. بنابراین میتوانیم با تیکه بر علم و با گسترش موضوع سلولهای بنیادی بیماریهای صعبالعلاج را درمان کنیم.
وی استخوان، غضروف، پوست و ارگانهای مربوط به حوزه علوم اعصاب را از مهمترین زمینههای بازسازی شده به کمک سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی برشمرد و گفت: قرن پیش موضوع ژنتیک مطرح بود و پزشکی بازساختی و سلول درمانی به عنوان بخش عمدهای از سلولهای بنیادی در حوزههایی چون نوروساینس مطرح است و در درمان بیماریهای گوناگونی از جمله صدمات مغزی نقش زیادی دارد.
فرهادی، با اشاره به تلاش ستاد توسعه علوم و فناوری های سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری، در گسترش و ترویج این حوزه گفت: در این ستاد گروههای مختلف علمی کار میکنند و با تلاش این ستاد از سال گذشته پژوهش پیرامون این بحث افزایش یافته است.
فعالیت بیش از 50 شرکت دانش بنیان در عرصه سلولهای بنیادی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به فعالیت بیش از 50 شرکت دانش بنیان کشورمان در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی گفت: امروز تعداد شرکتهای فعال به 50 شرکت دانش بنیان رسیده است. در دنیا هم حدود 5هزار شرکت با موضوع سلولهای بنیادی فعالیت میکنند.
فرهادی بر افزایش همکاری مشترک بینالمللی بین شرکتهای دانشبنیان، تاکید کرد و افزود: باید برای تأسیس رشتههایی که مربوط به این موضوع هستند تلاش شود. همچنین با برگزاری کارگاهها، جشنوارهها و انتشار مقالات بینالمللی میتوان از بحث سلولهای بنیادی حمایت کرد.
وزیر علوم در پایان گفت: باید با توسعه شرکتهای دانشبنیان که در پارکهای علم و فناوری فعالیت میکنند برای این مساله تلاش شود تا این شرکتها مفید واقع شوند.
نخستین جشنواره ملی و کنگره بین المللی علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی از 30 اردیبهشت تا اول خرداد ماه جاری به همت ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی در مرکز بین المللی همایش های رایزن در تهران برگزار شد.
ارسال به دوستان