21 دی 1403
logo

مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

سلول های بنیادی و درمان بیماری های ریوی

محققان آمریکایی طی مطالعه‌ای نشان دادند سلول‌های بنیادی پیوند شده به جنین موش می‌توانند به ریه‌های کاملا کارآمد تبدیل شوند؛ این دستاوردی امیدوار کننده است چراکه این روش می‌تواند برای رشد ریه‌ در انسان نیز استفاده شود. میلیون ها نفر در سراسر جهان مبتلا به بیماری های ریوی هستند که در مراحل پایانی  به دلیل درمان ناکافی و کمبود شرایط پیوند، جان خود را از دست می‌دهند.


محققان ابتدا شرایط کشت بافت را به گونه‌ای ایجاد کردند که سلول های بنیادی اهدا کننده، امکان گسترش، تکثیر و حفظ توانایی خود در تبدیل به انواع مختلف سلول را داشتند. آن‌ها سلول‌های بنیادی را به دو نوع جنین موش مهندسی شده تزریق کردند. این دو نوع موش به گونه‌ای بودند که یکی از آن‌ها فاقد سلول‌های بنیادی و دیگری قادر به تولید تعداد کافی سلول برای ساخت ریه نبود. با تزریق سلول‌های بنیادی به جنین موش محققان یک جنین کیمریک ایجاد کردند که ترکیبی از سلول‌های دهنده و میزبان است.

محققان دریافتند که سلول‌های بنیادی تزریق شده، از مولکول‌های تقویت کننده رشد در جنین استفاده می‌کنند. این عملکرد منجر به تشکیل ریه‌های کارآمدی شد که موش‌ها را قادر می‌ساخت تا در بزرگسالی به خوبی زندگی کنند. انواع آزمایشات عملکردی ریه، تأیید کرد که ریه‌ جنین‌های کیمریک به خوبی ریه‌ نرمال بدون علائم پس زدن، فعالیت می‌کنند.

دکتر Munemasa Mori گفت: “سلول‌های بنیادی قبل از روشن شدن سیستم ایمنی بدن جنین‌ها تزریق شده‌اند که می‌تواند توجیه کند چرا ارگان‌های کاشته شده پس زده نشده‌اند.”

دکتر Wellington Cardoso، دیگر محقق این مطالعه گفت: “این مطالعه نشان می‌دهد که درنهایت ممکن است استراتژی‌های جدیدی برای تولید ریه‌های انسانی در حیوانات برای پیوند به عنوان روشی جایگزین تدوین شود.”

به نقل از : زیست فن

 

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه
متن استاتیک شماره 1324 موجود نیست