22 دی 1403
logo

مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

به دام انداختن سلول های سرطانی به کمک روشی جدید

محققین دانشگاه Texas دستگاه طراحی شده بوسیله خودشان را "تله سوسک" نامیده اند که در آن مقداری طعمه قرار می دهند و سوسک ها به آن جا می روند و در نهایت می میرند.

محققین دانشگاه Texas دستگاه طراحی شده بوسیله خودشان را "تله سوسک" نامیده اند که در آن مقداری طعمه قرار می دهند و سوسک ها به آن جا می روند و در نهایت می میرند. در این دستگاه پزشکی قابل پیوند، پزشکان عوامل زیستی را درون سیستم می گذارند تا سلول های سرطانی را جذب کرده و بکشند. این روش می تواند هم در تشخیص و هم در درمان سرطان متاستازی موثر باشد و می تواند در ترکیب با شیمی درمانی و پرتو درمانی های مرسوم برای مقابله با سرطان به کار گرفته شود.

این دستگاه که اندازه نانویی دارد از طریق یک سوزن به زیر پوست تزریق می شوند و با آزادسازی کموکاین ها و پروتئین های مختلف، سلول های سرطانی موجود در جریان خون را جذب می کنند و در ادامه آن ها را در معرض عامل شیمی درمانی قرار می دهند تا آن ها را بکشند. این تله سرطانی در آزمایشگاه تست شده است و موثر بودن آن برای انواع مختلف سلول های سرطانی از جملع ملانوما، سرطان پروستات، سینه، ریه، لوکمیا و مری تست شده است. محققین امیدوارند ظرف یک سال آینده بتوانند از این دستگاه در مطالعات بالینی انسانی استفاده کنند.

لینک: Nature

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تنظیمات پس زمینه
متن استاتیک شماره 1324 موجود نیست